Inventarisatie van designmogelijkheden voor vloeren
Woonactief.nl heeft een kleine inventarisatie gemaakt omtrent de nieuwste design gietvloeren die tegenwoordig te leveren zijn. Het is al lange tijd een trend dat steeds meer particuliere woningbezitters op zoek zijn naar steeds stijlvollere, onderhoudsvrije en makkelijk schoon te houden vloerafwerkingen die nog lang mee kunnen. Daarbij splitst de markt zich eigenlijk op in twee delen. Het ene deel vertegenwoordigd producten als parket en vaste houten vloerdelen en het andere deel vertegenwoordigd de kunststof gebonden producten zoals gietvloeren en coatings. Beide productgroepen worden ingezet in interieurs die het beste van het beste vragen op het gebied van interieurdesign en stijl. De laatste groep is zich steeds verder aan het ontwikkelen. Design gietvloeren hebben nou eenmaal bijzondere eigenschappen die goed tot hun recht komen in het hogere segment nieuwbouwwoningen. De investeringskosten voor deze hoogwaardige producten zijn weg te strepen tegen de verbeterde duurzaamheid en het onderhoud van de vloer. Gietvloeren in badkamers zijn bijvoorbeeld een stuk makkelijker schoon te houden dan reguliere tegelvloeren. Bovendien is met een simpele extra coating de vloer extra beschermd tegen slippen of uitglijden, dus ook daarom hoeft u niet op zoek te gaan naar een ander alternatief.

Wat is een design gietvloer?
Men spreekt vaak over alifatische polyurethaan vloeren ten opzichte van aromatische gietvloeren. Alifatisch betekent dat de gebruikte stoffen a-polair zijn en geen verbinding aangaan met water of andere vloeistoffen. Dit verhoogt de kwaliteit van de vloer en zorgt dat de vloer niet of minimaal verkleurd en dat intensief UV-licht daarop geen invloed meer heeft. Maar een echte design gietvloer is meer dan dat. Deze is in speciale metallic of betonlook kleuren te verkrijgen en zelf in een kleur die u op maat kunt samenstellen. Het gehele interieurconcept wordt zo vanaf de bodem (letterlijk) ontworpen. Bijzondere elementen als meubels of keukeneilanden komen dan meer tot hun recht. Design gietvloeren vormen een neutrale maar oogstrelende achtergrond voor andere stijlelementen zoals kastenwanden, verlichting en planten. Een bijzondere leverancier van design gietvloeren vonden wij bij https://www.gietvloeritalia.nl/. Deze leverancier en applicateur heeft van Italiaanse design zijn beroep gemaakt en combineert trendy kleuren met bijzondere wandafwerkingen zoals Pandomo.

Stappenplan bij nieuwbouw
Wilt u een design gietvloer in uw nieuwe woning laten aanbrengen? Volg dan de volgende stappen op weg naar een stijlvol interieur:

  • Bepaal de meest kenmerkende onderdelen van de ruimte en bepaal de kleuren
  • Zoek naar een design gietvloer die daarvoor een neutrale achtergrond vormt en niet teveel aanwezig is
  • Selecteer een leverancier die u dit kunt leveren voor een marktconforme prijs met uitstekende ervaring en referenties
  • Neem in samenspraak met deze leverancier beslissingen over vloerverwarming en andere installaties

Zorg ervoor dat uw offerte volledig is, dat afspraken zijn gemaakt over de opleveringstermijn en mogelijk meerwerk of wat de leverancier onder meerwerk verstaat.