Gietvloeren komen steeds vaker voor in nieuwbouwprojecten
Hoewel gemiddeld genomen wat duurder dan laminaat of linoleum, komen gietvloeren steeds vaker voor in nieuwbouwprojecten. Er is al een tijdje een nieuwe trend in interieurland aan de gang. Particulieren willen vloerafwerkingen die zeer duurzaam zijn en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien willen mensen meer mogelijkheden hebben om een eigen kleur te bepalen en willen ze de kleur geheel kunnen afstemmen op andere elementen zoals keukens en elementaire, beeldbepalende meubels. Neem daarbij allerlei andere eigenschappen zoals het naadloze karakter en het simpele onderhoud en de nieuwe trend is geboren. De keuze in soorten gietvloeren wordt steeds groter en dat betekent dat u geheel vanaf nul uw eigen design gietvloer kunt samenstellen. Inclusief een andere coating, integratie met vloerverwarming of een gietvloer in de badkamer.

Voordelen van gietvloeren in nieuwe woningen
Het onderhoud aan een woning, zowel binnen als buiten blijft een belangrijke rol spelen in de keuzebepaling van de particuliere woningbezitter. De aankoop is leuk, maar hoe zorgt u als particulier ervoor dat u voor de lange termijn niet teveel kwijt bent aan het onderhoud van uw woning? Gietvloeren spelen hierop in omdat dit bij uitstek producten zijn die veel duurzame eigenschappen in zich vertegenwoordigen. Denk aan hygiëne, het afnemen van de vloer of het snel stofvrij maken van de vloer. Ook wat betreft gebruiksveiligheid hebben gietvloerleveranciers zich aangepast aan de wensen van deze tijd. U kunt speciale anti-slip coatings laten aanbrengen over uw gietvloer om zo het risico om uitglijden of andere ongelukken te verminderen. Woonactief.nl vond bij https://www.g-vloeren.nl een goed overzicht van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op dit gebied. Er zijn zelfs hele technische specificaties via deze site te downloaden.

Soorten gietvloeren en hun toepassing
Er bestaat tegenwoordig een zeer breed aanbod van soorten gietvloeren. Voor elke toepassing is wel een gietvloer in te zetten, voor zowel industriële projecten als woningbouwprojecten. Wat betreft de markt voor nieuwbouwprojecten is er eigenlijk maar één type die hiervoor in aanmerking komt, de echte design gietvloer oftewel de 100% alifatische polyurethaan gietvloer. De term alifatisch betekent dat dit type gietvloer bestand is tegen UV-licht waardoor verkleuring voor de lange termijn is voorkomen. Dit was nog wel eens een onoverkomelijk euvel uit het verleden maar inmiddels hebben bijna alle gietvloerfabrikanten en leveranciers zich helemaal op gestort. Meer indrukken en informatie over dit type hoogwaardige PU gietvloeren kunt u eventueel vinden op https://www.g-vloeren.nl/gietvloeren/.Ook een eyeopener is het lijstje ‘kleursamples’ dat hier te vinden is, een illustratie van het feit dat in kleuren en tinten alles mogelijk is met deze speciale gietvloeren.